Συνταγές
Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια που φάγατε και τα φτιάξατε σπίτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Vaso Gravani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 κ.κιμά μοσχαρίσιο, 1 αυγό, μισό κρεμμύδι τριμμένο, 1 σκ. σκόρδο τριμμένη, 1 φέτα ψωμί βρεγμένο και τριμμένο, 1 κουτ. κετσαπ ή 1 κ. ξύδι, αλάτι 1 κουταλάκι γλ. και μπαχαρικά, πιπέρι μαύρο, πάπρικα, ρίγανη κουρκουμά, λίγο τσίλι, και 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
Κόβουμε 2 μεγάλες πατάτες, και το μισό κρεμμύδι και λίγη ντομάτα γύρω από τα μπιφτέκια
αλατίζουμε και τις πατάτες
ρίχνουμε μπαχαρικά και σκόρδο είτε σκελίδες είτε σκόνη και σε αυτά, και 3/4 κούπας νερό με μισό κύβο λαχανικών
Η Συνταγή είναι από Vaso Gravani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για κοχύλια γίγας γεμιστά με κιμά και τυριά στο φούρνο ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
1 πακ. Κοχύλια γίγας
1 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
1 καρότο τριμμένο
2 κ.σ. πελτέ
1 ζωμό βοδινου σπιτικός
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Μπαχάρι
400 γρ. Ρεγκατο τριμμένο
150 γρ. Φέτα
100 γρ. Κεφαλοτύρι πικάντικο
2 κρέμες γάλακτος (600 ml)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια, Ρίχνουμε το καρότο, τα μπαχαρικά, τον κιμά και τον πελτέ…
Προσθέτουμε λίγο νερό, τον ζωμο και τον αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά… μολις γινει ο κιμάς τον αφηνουμε στην ακρη και προσθετουμε την φέτα…
Σε μια άλλη κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα κοχύλια για 7-8 λεπτά… τα σουρώνουμε…
Παίρνουμε ένα ταψί πασπαλίζουμε τυρί στον πάτο, παίρνουμε ένα ένα τα κοχύλια τα γεμίζουμε κιμά και τα τοποθετούμε στο ταψί δίπλα δίπλα…
Μόλις γεμίσει το ταψί Ρίχνουμε τα τυριά πάνω από τα κοχύλια, την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για μισή ώρα περίπου…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”