Συνταγές
Κουρού με Φέτα και άνηθο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για μια λαμαρίνα φούρνου:
1 αυγό ολόκληρο
1 ασπράδι αυγού
2 κοφτές κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
100 γρ. Μαργαρίνη
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 κούπα γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
150 γρ. Φέτα τριμμένη
2 κ.γ μπέικιν παουτερ
Άνηθο μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένο (μια χούφτα περίπου)
1 πιπεριά Φλωρίνης σε πολύ μικρά κυβάκια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει για να γίνει μια μαλακή ζύμη χωρίς να κολλά στα χέρια μας.
Μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
Σουσάμι
Παπαρουνοσπορο
Κρόκος ενός αυγού για επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο αέρα στους 180’C βαθμούς.
Σε λεκάνη ρίχνουμε το ολόκληρο αυγό, το ασπράδι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε την μαργαρίνη, το μπέικιν παουτερ, την τριμμένη φέτα, την πιπεριά, τον άνηθο και το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να μην μας κολλάει η ζύμη.
Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια η οβάλ και ακουμπάμε σε λαμαρίνα πάνω σε χαρτί ψησίματος. Με τον κρόκο αυγού και λίγο γάλα τα αλείφουμε και βάζουμε στο καθένα από ένα αμύγδαλο.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και παπαρουνοσπορο.
Ψήνουμε στους 180’C βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”