Συνταγές
Μοσχομυρίζουν μαστίχα και ανθόνερο! Νηστίσιμοι κουραμπιέδες ωραιότατοι και αφράτοι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 φλυτζάνες τσαγιού ζάχαρη, 3 φλυτζάνες σπορέλαιο, 9 φλυτζάνες αλεύρι γοχ., 1/4 φλυτζ. κονιάκ, 1/4 φλυτζ. λικέρ μαστίχα, 1/2 φλυτζ. λευκό κρασί, 1 κτγ. σόδα, 3 πρέζες μοσχοκάρυδο, 1 πρέζα αλάτι, 2 δάκρυα μαστίχα κοπανισμένη, ζάχαρη άχνη με βανίλια για το πασπάλισμα, ανθόνερο προαιρετικά, και 1 φλυτζάνα αμύγδαλα ψιλοκομένα και καβουρδισμένα.
Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το σπορέλαιο προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και τ’ αμύγδαλα.
Δε χρειάζεται πολύ ζύμωμα.
Αφήνουμε τη ζύμη 30 λεπτά να ξεκουραστεί και φτιάχνουμε κουραμπιέδες.
Τους αραδιάζουμε σε ταψί χωρίς λαδόκολλα γιατί δεν κολλάνε, και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.
Η συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε
Νοστιμότατοι Κουραμπιέδες!
Υλικά
-2 κούπες βούτυρο
-½ κούπα ζάχαρη άχνη
-βανίλια
-1 κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
-5 κούπες περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-ανθόνερo
-ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ασπρίσουν.
2. Ρίχνουμε τη βανίλια ,τα αμύγδαλα και το αλεύρι.
3. Κάνουμε μία ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα δάκτυλα.
4.Πλάθουμε και αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόχαρτο.
5. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
6.Μόλις βγούν από το φούρνο τους ακουμπάμε σε λαδόχαρτο.
πασπαλισμένο με άχνη. Ραντίζουμε με ανθόνερο και ρίχνουμε άφθονη ζάχαρη άχνη.
7.Όταν κρυώσουν τους τυλίγουμε για να διατηρηθούν καλύτερα.