Συνταγές
Δοκίμαστε και θα με θυμηθείτε – εκπληκτικοί κουραμπιέδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε 200γρ βούτυρο μαλακό, ένα και μισό φλιτζ. μικρό του καφέ ζάχαρη άχνη, 1 βανίλια, 2 κρόκους αβγών μεγάλοι , ανακατεύουμε με ένα μαρις καλά καλά και προσθέτουμε 300γρ νισεστέ με δύο δόσεις, ρίχνουμε πρώτο το μισό
ανακατεύουμε και μετά το άλλο μισό νισεστέ μαζί με μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ (10γρ). Ζύμωμα με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σαν ένα καρύδακι (έχω έχω αυτήν την μεζούρα, δείτε τής φωτογραφίες κάτω στα σχόλια), τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180°αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσον και με προσοχή τα βάζουμε σε πιατέλα.
Νόστιμη συνταγή από “Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Αν σου άρεσε η παραπάνω συνταγή, δες άλλη μια απολαυστική εκτέλεση για κουραμπιέδες με αμύγδαλα και κράνμπερι!.
Η Συνταγή είναι από κ. Βανα Ντελη.Ρεβ. – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Αφράτοι και τραγανοί..
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. Φυτίνη με βούτυρο
250 γρ.βούτυρο (Κέριγκολντ)
Μισή κούπα άχνη
2 βανίλλιες
2 κ.γ μπέικιν
1 κ.γ σόδα
Ένα σφηνάκι τσίπουρο
1 και μισή κούπα αμύγδαλα ψημένα (με τη φλούδα) και κομμένα στο χέρι
Ξύσμα πορτοκαλιού
Μισή κούπα κράνμπερι ψιλοκομ.
8 κούπες αλεύρι (γ.ο.χ)
(Κούπα μέτρησης κούπα τους Νες καφέ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά με το μίξερ τα βούτυρα με την άχνη ν ασπρίσουν να στέκονται σα σαντιγί σφιχτή
Ρίχνουμε το ξύσμα, τσίπουρο, μπέικιν, σόδα, βανίλλιες
Τέλος δουλεύουμε με το χέρι προσθετοντας σταδιακά τ αλεύρι με τ αμύγδαλα και τα κράνμπερι.
Η ζύμη μας προς σφικτή ν αρχίσει να γίνετε σαν τρίμμα
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και ψήνουμε στους 170 βαθμούς 20 με 25 λεπτά έως ροδίσουν
Αφήνουμε να κρυώσουν και αχνίζουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Βανα Ντελη.Ρεβ. – “Μπαχάρι και κανέλα.”.