Ας μαγειρεύσουμε κι εμείς το κουνουπίδι καπαμά, ξεφεύγοντας λίγο από την παράδοση, για να το αγαπήσουν ακόμα κι εκείνοι που το αποφεύγουν, λόγω της έντονης μυρωδιάς του. Θα το αρωματίσουμε λίγο εξωτικά, για να ευχαριστηθούμε την πηχτή νοστιμότατη σάλτσα του! Μην ξεχάσετε όμως να ετοιμάσετε ή να αγοράσετε φρέσκο ψωμί!
Τα Υλικά
Ρίχνουμε μέσα σε μια πλατειά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Όταν ζεσταθεί αρκετά, τσιγαρίζουμε το κουνουπίδι και το καρότο.
Μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα, μέχρι να ξανθύνει ελαφρά.
Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά και μόλις αρχίσουν να μοσχομυρίζουν, ρίχνουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ ντομάτας, διαλυμένο μέσα σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και μετά ρίχνουμε την κάπαρη, ένα ακόμα φλιτζάνι χλιαρό νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σιγοβράζουμε το φαγητό, περίπου 20-30 λεπτά, ανακινώντας που και που την κατσαρόλα. Είναι έτοιμο, όταν έχει βράσει το κουνουπίδι, χωρίς να χάσει το σχήμα του, και έχει μείνει σχεδόν με το λάδι.
Το σερβίρουμε ζεστό. Καλή όρεξη!