Υλικά συνταγής
- 1 συσκευασία Σφολιάτα [Χρυσή Ζύμη]
- 150 γρ. φέτα τριμμένη
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 100 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη τριμμένη
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1 κ.σ. άνηθο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- Για το άλλειμα του φύλλου: 1 κρόκο αυγού, λίγο σουσάμι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε το ταψί του φούρνου σας.
- Θρυμματίζετε τα τυριά και τα ανακατεύετε όλα μαζί με τα χτυπημένα αβγά, τον άνηθο ή το δυόσμο και το πιπέρι.
- Χωρίζετε το μείγμα σε δώδεκα μερίδες. Ανοίγετε τα φύλλα σφολιάτας και κόβετε κάθε φύλλο κατά πλάτος σε έξι λωρίδες. Απλώνετε μια μερίδα γέμισης στο κέντρο κάθε λωρίδας, αλείφετε τις άκρες της σφολιάτας με λίγο νερό και τυλίγετε τη λωρίδα σε ρολό. Πατάτε τις άκρες για να κλείσουν και τις ενώνετε για να σχηματιστεί ένα στρογγυλό κουλούρι.
- Χτυπάτε το κρόκο αυγού με 2-3 κ.σ. νερό και με ένα πινέλο αλείφετε τα κουλούρια. Τα πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και ψήνετε για 30′-40′ περίπου μέχρι να έχετε ροδοκόκκινα και τραγανά κουλούρια.
Προαιρετικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τυριά που προτείνουμε με άλλα τυριά της αρεσκείας σας στις ίδιες ποσότητες. Αντί για άνηθο, μπορείτε να βάλετε άλλα μυρωδικά, όπως ρίγανη, θυμάρι, μάραθο ή μαϊντανό.