Συνταγές
Λατρεύουμε τις σπιτικές μυρωδιές – υπέροχη κλασική συνταγή για κουλουράκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
6 αυγά ( σε θερμοκρασία δωματίου)
400γρ βούτυρο (εγώ έβαλα μισό φυτινη μισό βούτυρο αγελαδινό
300 γρ ζαχαρη
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
1κουταλια του γλυκού αμμωνία
100 γρ γάλα (μέσα στο γάλα λιώνουμε την αμμωνία)
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι ίσως και 100 γρ ακόμα (το βάζουμε σιγά σιγά θα γίνει μια μαλακή ζύμη)
Εκτέλεση:
χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη πολύ καλό χτύπημα περίπου ένα τέταρτο μετά τα αυγά
μετά τα υλικά με σειρά το ζυμάρι μας
το αφήνουμε περίπου ένα τέταρτο στο ψυγείο να σταθεί
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για κουλούρια πασχαλινά.. και του χρόνου με υγεία!
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
Υλικά:
500 γρ.βουτυρο
6 αυγά,σε θερμοκρασία δωματίου
1 ποτήρι νερού και 1/2γάλα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κιλά
4 βανιλιες άρωμα
750 γρ.ζαχαρη
1 φάκελο αμμωνία
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο προσθέτουμε τη ζάχαρη και εν συνεχεία τα αυγά
Σε μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το μείγμα αυτό, και σε χλιαρό γάλα ρίχνουμε την αμμωνία ανακατεύοντας πάνω από τη λεκάνη γιατί φουσκώνει
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά,
( μπορεί να σας το πάρει όλο μπορεί και όχι ή ίσως να θέλει λίγο ακόμα, πχ 130 γρ .ίσως να μην τα πάρει όλα, παίζουν ρόλο τα αυγά, πόσο μεγάλα είναι,το ποτήρι που θα μετρήσετε το γάλα),
, να πετύχουμε μία ζύμη μαλακή και να μπορεί να πλάθεται……
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς αέρα περίπου για 20 λεπτά ( εξαρτάται από τη δύναμη του φούρνου)
Όταν ψηθούν μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ,που κλείνει αεροστεγώς και αφού κρυώσουν τα σκεπάζουμε…
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.