Συνταγές
Πολύ ωραία σουσαμένια κουλούρια Θεσσαλονίκης – έξτρα λαχταριστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
200 ml χλιαριο νερο
1 φακ.ξερη μαγια
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
1 κ.γ.ταχινι
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 450 γρ.ισως λιγο παραπανω .
Ζαχαρονερο+σουσαμι για την επικαλυψη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλυουμε την μαγια στο νερο ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα με τελαυταιο το αλευρι ζυμωνουμε.Η ζυμη ειναι αφρατη,ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει .
Χωριζουμε την ζυμη σε μπαλακια.Αφηνουμε για 10 λεπτα και πλαθουμε σε κορδωνια τα δινουμε στρογγηλο σχημα τα βουταμε στο ζαχαρονερο μετα στο σουσαμι
τα βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα αφηνουμε 20 λεπτα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 210 βαθμους μεχρι να ροδισουν.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κουλούρια Θεσσαλονίκης με αλεύρι ολικής αλέσεως
ΥΛΙΚΑ
- 200 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 200 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 100 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 125 γραμμάρια νερό χλιαρό
- 125 γραμμάρια γάλα χλιαρό
- 40 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 30 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό και το γάλα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο να φουσκώσει για 1 ώρα. Το ξαναζυμώνουμε και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.
Μοιράζουμε το ζυμάρι σε 12 μέρη και πλάθουμε στρογγυλά κουλούρια. Τα αλείφουμε με νερό και τα βουτάμε στο σουσάμι. Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς κελσίου για 30 λεπτά.
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο https://www.kitchenqueen.gr