ΥΛΙΚΑ
450γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150γρ. σπορέλαιο
150γρ. χλιαρό νερό
½ κουταλάκι ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
Γέμιση
Αλλαντικά
Τριμμένο κίτρινο τυρί
Σάλτσα ντομάτας
Κέτσαπ
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα σκεύος βάζουμε την μαγιά, την ζάχαρη, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι που να γίνει ζυμάρι.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλλαντικά κομμένα σε κομμάτια, το τριμμένο κίτρινο τυρί, την σάλτσα ντομάτας, το κέτσαπ, την ρίγανη και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την κόβουμε σε μπαλάκια και με ένα πλάστη της δίνουμε μακρόστενη μορφή.
Γεμίζουμε κατά μήκος στο κέντρο της ζύμης και διπλώνουμε τις δύο άκρες.
Τυλίγουμε την ζύμη σε σχήμα κρίκου.
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού ή ζαχαρόνερο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.