Συνταγές
Είναι πάρα πολύ ωραία και τραγανά τα συγκεκριμένα κουλουράκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
450 γρ. Βούτυρο ανάλατο πολύ καλά χτυπημένο
Εμείς εδώ το παίρνουμε έτοιμο χτυπημένο αφράτο
Ένα σφηνάκι μικρό ελαιόλαδο, (εάν θες το βάζεις )
4 αυγά
2 φλιτζάνια του τσαγιού, όχι καλά γεμάτο ζάχαρη
4 κουταλάκια κόφτο μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 σφηνάκι γάλα, (εάν θέλεις βάζεις )
Και αλεύρι όσο σηκώσει για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Χτυπάω πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνω ένα- ένα τα αυγά.
Έπειτα έριξα το ξύσμα λεμονιού.
Λίγο-λίγο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Η ζύμη μας να γίνει μαλακή να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε ένα τέταρτο να ξεκουραστεί η ζύμη μας.
Χτυπάμε ένα αυγό με πολύ λίγο γάλα για να αλείψουμε τα κουλουράκια μας από πάνω.
Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Η συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ
Η συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κτγ. μαγειρική σόδα
2 κτγ. κανέλα
1 κτγ. γαρύφαλλο
1 κτγ. μπέικιν
αλευρι φαρινα ή για ολες της χρησεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το σύρμα λίγο το λάδι με την ζάχαρη, προσθέτουμε τον χυμό ενώ έχουμε διαλύσει μέσα την μαγειρκή σόδα.
Κατόπιν, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και όσο αλεύρι πάρει, (περίπου 800-850 γρ).
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ρολάρουμε μέσα στο σουσάμι. Η ζάχαρη για να κολλήσει επάνω, τα κάνουμε στρογγυλά ή μακρόστενα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Γίνονται πολύ τραγανά και νόστιμα..! Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.