Μπισκοτα - Κουλουρια
Φοβερά, τραγάνα και νόστιμα πετιμεζοκούλουρα με σουσάμι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα πετιμέζι
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κτγ. μαγειρική σόδα
1 κοφτή κτγ. κανέλα
1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι φαρίνα όσο πάρει, περίπου 800 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύστε την μαγειρική σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού.
Βάλτε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ εκτός από το αλεύρι και χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.
Προσθέστε το αλεύρι λίγο- λίγο, κάντε μπαλάκια και βάλτε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για 20 μόνο λεπτά σε αντιστάσεις.
Οταν τα βγάλετε θα ειναι μαλακά μετά όμως θα σφίξουν όσο πρέπει.
Η ζύμη που θα παίρνετε στα χέρια να είναι όσο ένα μικρό μανταρίνι, θα τα βάζετε σαν μπαλάκια μέσα στο ταψί και αυτά στο ψήσιμο θα απλώνουν..!!!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Κουλουράκια πορτοκαλιού πανεύκολα
Η Συνταγή είναι από κ. Άντα Δεββέ – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Υλικά
Ι κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κτγ. σόδα
1 βανίλια
1 κούπα χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, αλεύρι γοχ., όσο πάρει μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας, ( 1,5 κιλό περίπου.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την ζάχαρη με το σπορέλαιο, ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού αφού μέσα έχουμε διαλύσει το μπέικιν τη σόδα τη βανίλια.
Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και το αλεύρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για ένα τέταρτο περίπου.
Η Συνταγή είναι από κ. Άντα Δεββέ – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.