Συνταγές
Τα αγαπημένα μας κουλουράκια με πετιμέζι για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αγγελικη Γουρδουπη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, (όσο πάρει να γίνει μια μαλακή ζύμη)
2 κτγ. μπέικιν
1 φλυτζάνι του τσαγιού πετιμέζι
1 φλυτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1/2 κτγ. μοσχοκάρυδο
1/2 κτγ. σόδα
2 κτγ. κανέλλα
1/2 κτγ. γαρύφαλλο
1 κτσ. κονιάκ
2 κτγ. κακάο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Χτυπάμε ζάχαρη με αραβοσιτέλαιο, μετά ρίχνουμε το πετιμέζι, τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος το αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
Η Συνταγή είναι από Αγγελικη Γουρδουπη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Κουλουράκια πορτοκαλιού με ελαιόλαδο
Συνταγή από bettyscuisine.blogspot.gr
Υλικά για 50 κουλουράκια περίπου, (ανάλογα με το μέγεθος):
1 ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο αρωματισμένο με φλούδες εσπεριδοειδών
1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλυτζάνι φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
6 κουταλιές κονιάκ
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
1 ½ κιλό αλεύρι μαλακό
3 κουταλιές μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ, εκτός από το αλεύρι.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε με το γάντζο, μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Πεντανόστιμα και τραγανά!
Απολαύστε τα!
Μπες στο bettyscuisine.blogspot.gr για περισσότερες νόστιμες Συνταγές!