Συνταγές
Κουλουράκια βουτύρου για το καφεδάκι – τέλεια φτιαγμένα και πεντανόστιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Δέσποινα Αθηνέου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλο αλεύρι μαλακο μισο βουτιρο μαγειρικής 2 κορκους αυγου 2 βανιλιες 1 φλιτζάνι γαλα 2 κουταλάκια αμονια 1 και λιγο παραπανο ζαχαρη ξύσμα απο ενα λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα λεκανακι χτύπα με το βούτυρο με την ζάχαρη και βανιλιες για 5 λεπτά ριχνο τους κορκους χτύπαμε.
Σε χλιαρό γαλα ανακατεύουμε την αμμονια το ριχνουμε και χτύπαμε για λυγο σταματας το μίξερ και με το χερι ρίχνουμε το αλεύρι το μισο ριχνουμε το ξ΄θσμα και το υπόλοιπο αλεύρι
Μπορεί να παρει και λιγο παραπανω απο το κιλο η ζυμη θα γινει πολύ απαλή πλάθουμε και ψήνουμε στο αέρα στους 180 απο επάνω βαζουμε με ενα πινελο κροκο αυγου.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Δέσποινα Αθηνέου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Κουλουράκια πορτοκαλιού θέλει κανείς?
Η Συνταγή είναι από κ. Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Υλικα
1 κούπα λάδι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι αμμωνία
1 κουταλάκι κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι περίπου
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ για 5-6 λεπτά. Κατόπιν διαλύουμε τη σόδα και την αμμωνία στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στον κάδο.
Προσθέτουμε και την κανέλα, και το αλεύρι το έχουμε κοσκινίσει μέσα το μπέικιν πάουντερ και τα ζυμώνουμε.
Όταν η ζύμη γίνει μαλακή τόσο, όσο που να μην κολλά στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα σκεπασμένη Βαζουμε ε στα ταψιά λαδόκολλα και την αλείφουμε ελαφρά με λάδι.
Πλάθουμε τοποθετούμε τα κουλουράκια στο ταψί.
Όχι πολύ κοντά γιατί φουσκώνουν και απλώνουν.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.