Συνταγές
Κουλουράκια πεταλάκια με κουβερτούρα και πολύχρωμη τρούφα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Βουλα Πολυζου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
580γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1φακελακι baking powder,
200γρ ζάχαρη,
210ml ηλιέλαιο,
3 αυγα ,
2 βανιλιες,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
300γρ κουβερτούρα.
Εκτέλεση
Χτυπάμε ολα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι για λίγη ώρα, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. ]
Πλαθουμε μπαστουνακια του ίδιου βάρους και τα γυρίζουμε πέταλο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 15′ περίπου, δεν χρειάζεται να πάρουν χρώμα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και αφού κρυωσουν τα πεταλακια, βουτάμε τις άκρες στην κουβερτούρα
Η Συνταγή είναι από κ. Βουλα Πολυζου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.