Συνταγές
Είναι η καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες – λιώνουν στο στόμα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο. .
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Οι πιο βουτυρένιοι και πεντανόστιμοι κουραμπιέδες για φέτος.
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ:
600 γρ. παγωμένο ανάμεικτο πρόβειο, αγελαδινό βούτυρο, 250 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά, 2 κτγ. μπέικιν πάουντερ,4 βανίλιες, 220 γρ. άχνη ζάχαρη, 60 ml. κονιάκ ,1200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Δουλεύουμε το βούτυρο με την άχνη 20 λεπτά! Ρίχνουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, το κονιάκ ,τα αμύγδαλα και τέλος σιγά- σιγά το αλεύρι, ζυμώνουμε να έχουμε αφράτη ζύμη.
Πλάθουμε μπαλίτσες ίδιου μεγέθους τις τοποθετούμε στην λαδόκολα, τις πατάμε λίγο πάνω με το δάχτυλο και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια λαδόκολα στον πάγκο, ρίχνουμε 2 σακουλάκια άχνη ζάχαρη με 4 βανίλιες και μόλις κρυώσουν λίγο οι κουραμπιέδες τους περνάμε έναν- έναν από την άχνη πατώντας τα γύρω, πλάγια με την παλάμη.
Έφτιαξα 100 κομμάτια! Και εάν θέλετε τα ραντίζετε με ανθόνερο προτού μπεί η άχνη.
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Κουλουράκια με μανταρίνι νηστίσιμα.
Συνταγή από e-cook.eu
Υλικά
» 100 γρ. ελαιόλαδο
» 90 γρ. άχνη ζάχαρη
» 100 γρ. χυμό μανταρίνι
» ½ κούπα ξηρούς καρπούς αλεσμένους
» 1 βανίλια
» 1 κτγ. ξύσμα μανταρινιού
» 3 κούπες φαρίνα
» ½ κούπα κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση
– Σε μια λεκάνη ρίχνετε το λάδι, το χυμό και τη ζάχαρη.
– Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνετε τους ξηρούς καρπούς, τη βανίλια, το ξύσμα και ανακατεύετε.
– Προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώνετε να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
– Πλάθετε τα κουλουράκια σε μέγεθος λεπτού δακτύλου και τα αραδιάζετε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
– Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
– Όταν κρυώσουν τα κουλούρια, βουτάτε τη μία πλευρά στην λιωμένη κουβερτούρα.
Μπες στο e-cook.eu για περισσότερες νόστιμες συνταγές!