1 φλυτζάνι λάδι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι μέλι
1 .κ.γ. κανέλλα
ξύσμα λεμονιού
8 κ.σ. χλιαρό νερό
1 κ.γ. σόδα
4 1/2 φλυτζ.αλεύρι
εκτέλεση:
Bάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι και τα δουλεύουμε αρκετά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι, μέχρι η ζύμη να πλάθεται εύκολα.
Σκεπάζουμε το μπωλ μας με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Τέλος, πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15′-20′.
Καλοφάγωτα!!!
Ιδέες-Προτάσεις:
Προσοχή στο αλεύρι και στο ψήσιμο για να μη γίνουν τα κουλουράκια μας ”πέτρα”.
Αν θέλουμε να εμπλουτίσουμε τόσο τη γεύση όσο και την εμφάνισή τους, δίνουμε στα κουλούρια μας στρόγγυλο σχήμα, κάνουμε με το δείκτη μια μικρή λακουβίτσα στο μέσον και βάζουμε μια μικρή ιδέα από μαρμελάδα. Εγώ διάλεξα τη μαρμελάδα σύκο που φτιάξαμε αν θυμάστε πριν από λίγο καιρό και οι γεύση τους μας απογείωσε!! Δοκιμάστε το!