Συνταγές
Κουλουράκια αμμωνίας πασχαλινά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
• 1 ποτήρι νερού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 3 ποτήρια νερού ζάχαρη
• 1 φακελάκι αμμωνία
• 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
• 6 αυγά
• 2 βανίλιες
• αλεύρι μαλακό περίπου 1200 γρ.
• 2 κρόκους αυγού για το άλειμμα
Εκτέλεση
Ξεκινήστε χτυπώντας τη ζάχαρη με το βούτυρο για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα. Σταματάτε το χτύπημα , βάζετε το μείγμα σε μία μεγάλη λεκάνη και προσθέτετε τις βανίλιες. Ανακατεύετε το χλιαρό γάλα με την αμμωνία και το ρίχνετε στο υπόλοιπο μείγμα.
Ζυμώνετε καλά να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει . Αφήστε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Φτιάξτε κουλουράκια στο σχήμα που θέλετε και τοποθετείστε τα σε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε τους κρόκους .Με ένα πινελάκι περάστε ελαφριά πάνω από τα κουλουράκια και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Δείτε το Βίντεο:
ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ