Υλικά
2 μικρά κοτόπουλα (στήθη,μπουτάκια,φτερούγες)
1/3 κούπας ξύδι
αλάτι
Για τη μαρινάτα
500 γρ. γιαούρτι αγελάδος
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά τζίτζερ τριμμένο
1/2 κουταλάκι τσίλι σκόνη
2 κουταλάκια πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι κόλιαντρο σκόνη
1 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1/2 κουταλάκι τουρμέρικ
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κομμάτια απο τα κοτόπουλα και αφαιρούμε την πέτσα. Αν τα στήθη είναι μεγάλα τα κόβουμε στα τρία και τα χαράζουμε για να μαριναριστούν σωστά. Αραδιάζουμε όλα τα κομμάτια σε ταψάκι τα αλατίζουμε και περιχύνουμε με το ξύδι, τα αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε τη μαρινάτα.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας και τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου, κλείνουμε το μπολ με διάφανη μεβράνη και το αφήνουμε για 6 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή 24 ώρες στο ψυγείο. Στρώνουμε αλουμινόχαρτο στον πάτο ενός ταψιού, απλώνουμε απο πάνω τα κομμάτια κοτόπουλου και ψήνουμε στους 180°C περίπου για 40′ μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν μέχρι μέσα.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα περιχύνουμε με τη μαρινάτα για να πάρουν όλη τη γεύση. Σερβίρετε ζεστό μαζί με ρύζι basmati.
tip :
Κούπα είναι η ειδική μεζούρα μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής.
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα http://www.foodrevolution.gr