Συνταγές
Κοτόπουλο στιφάδο που θα γλύφεις τα δακτυλάκια σου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ρήνα Κοντού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κοτόπουλο η 3 μπούτια
1 λουκάνικο μοσχαρίσιο
1 κιλό κρεμμυδάκια πέρλες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί
2 κουταλιές σούπας ξύδι
2 κουταλιές μέλι
1 μεγάλη ντομάτα
2 φύλλα δάφνης
5 μπιλίτσες μπαχάρι
μερικούς κόκκους πιπέρι
αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω το κοτόπουλο καλά και κόβω τα μπούτια στη μέση και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας.
Σε κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο και αφού κάψει καλά σοτάρω το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από τις δύο πλευρές σβήνω με κρασί.
Μόλις εξατμιστεί βγάζω το κοτόπουλο και σοτάρω τα κρεμμύδια τα βγάζω σε ένα σκεύος και ξαναβάζω το κοτόπουλο στην κατσαρόλα προσθέτω το ξύδι το μέλι και μετά τη ντομάτα τη δάφνη το μπαχάρι το.πιπέρι την πάπρικα και αλάτι και 1 ποτήρι νερό χαμηλώνω και βράζω το κοτόπουλο με σκεπασμένο το καπάκι 30 λεπτά προσθέτω στο μισάωρο και τα κρεμμύδια και τα βράζω αλλά 25 λεπτά μην βάζετε πολύ νερό γιατί βγάζουν και τα κρεμμύδια με μέτρο για να δέσει καλά η σάλτσα του φαγητού.
Η Συνταγή είναι από κ. Ρήνα Κοντού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.