Συνταγές
Γλύκισμα το φαγητό – μοσχαράκι στιφάδο με κρεμμύδια στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχαράκι από ελιά
1 Κιλό κρεμμύδια
1 Μεγάλο κρεμμύδι για το σοτάρισμα
1 Κουτ της σούπας πελτέ συμπυκνωμένο
Μερικές κουταλιές σάλτσα
Μπαχάρι και 2 δαφνόφυλλα η κανέλα
Αλάτι κ πιπέρι, λάδι για το τσιγάρισμα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα κ μόλις απορροφήσει τα υγρά του το σβήνουμε με λίγο ξίδι και μετά το τσιγαρίζουμε καλά με ένα μεγάλο κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το μπαχάρι ,τα δαφνόφυλλα,το αλάτι το πιπέρι και την σάλτσα και σκεπάζουμε μέχρι να γίνει το φαγητό
Έχουμε καθαρίσει τα κρεμμυδάκια και τα έχω τσιγαρίσει με λίγο αραβοσιτελαιο στο τηγάνι
Σε ένα ταψί βάζουμε τα κρεμμυδάκια και το μοσχαράκι με το ζουμάκι του καυτό όπως είναι από την κατσαρόλα και ψήνουμε στους 220 μέχρι να ροδίσει και να δέσει η σάλτσα του
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κοτόπουλο στιφάδο (μπουκίτσες)
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 ½ κούπα σάλτσα
½ κούπα κρασί
4 κουτ σούπας ξύδι
1 κούπα ελαιόλαδο
2-3 δαφνόφυλλα
5 μπαχάρια
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφού κάψει βάζουμε τα κρεμμύδια, το κρεμμύδι, τι σκόρδο και το κοτόπουλο να τσιγαριστούν, ενώ ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τη σάλτσα, τα δαφνόφυλλα, τα μπαχάρια, αλάτι, πιπέρι και ½ ποτήρι ζεστό νερό.
Το αφήνουμε να βράσει για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Αφαιρούμε τα μπαχάρια και σερβίρουμε με μπόλικο ψωμί για βούτες.
Δεν ξεχνώ
Δεν ανακατεύω με κουτάλι αλλά κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα για να μην διαλυθούν τα κρεμμύδια.
Συνήθως το κάνω στη χύτρα, για ποιο γρήγορα μια και εκεί 10-15 λεπτά είναι αρκετά.
Καλή επιτυχία
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο gefsieleftherias.blogspot.gr