Υλικά
για 4 άτομα :
500γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
-Υλικά για το πανάρισμα :
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
3 κ.σ. σουσάμι
1 κ.σ. θυμάρι ξερό
2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. αλάτι
-Υλικά για τη μαρινάδα :
500ml ξινόγαλο ή γιαούρτι με νερό
αλάτι
πιπέρι
2 αυγά
2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
Εκτέλεση :
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλου και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ξινόγαλο. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε μερικές ώρες ή όλη νύχτα.
Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα για το πανάρισμα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βγάζουμε το μπολ με το κοτόπουλο από το ψυγείο. Στραγγίζουμε και κρατάμε τη μαρινάδα ξεχωριστά.
Σε αυτή προσθέτουμε τα αυγά και το μπέϊκιν. Ανακατεύουμε καλά. Τα φιλετάκια αφού στραγγίσουν λίγο τα περνάμε σε λίγο αλεύρι, τινάζουμε καλά, μετά ξανά από τη μαρινάδα και ξανά στο μείγμα του αλευριού. Βάζουμε σε ένα ταψάκι όπου πάνω έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά από τη μια μεριά, βγάζουμε το ταψί και γυρνάμε τα κοτόπουλα και ψήνουμε από την άλλη δέκα λεπτά.
Σερβίρουμε με σαλάτα και μια σάλτσα με μαγιονέζα, μέλι και μουστάρδα.
Αν θέλουμε πανάρουμε 2 φορές τα φιλέτα μας για να έχουν πιο παχιά κρούστα .
Η συνταγή ειναι του chef Άκη Πετρετζίκη .
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο https://akispetretzikis.com/el