Συνταγές
Κοτόπουλο ογκρατέν στο φούρνο, με πατάτες και μία τέλεια μπεσαμέλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τέλεια ιδέα για να κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο! Ένα χορταστικό κοτόπουλο ογκρατέν με πατάτες και μία μοναδική κρέμα μπεσαμέλ, μαγειρεμένα στο φούρνο! Άκρως απολαυστικό πιάτο!
Υλικά
3 πατάτες
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
Πολύχρωμες πιπεριές
200 ml σάλτσα ντομάτας
Ρίγανη-Θυμάρι
Αλάτι-Πιπέρι
Για τη κρέμα:
1 λίτρο γάλα
90 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ βούτυρο
2 αυγά
Αλάτι-Πιπέρι
200 γρ κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
Αρχικά καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες. Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε 40 εκατοστών ταψί, απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Κατόπιν, σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει προηγουμένως. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια και το σοτάρουμε.
Έπειτα, προσθέτουμε ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές, την σάλτσα ντομάτας, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Συνεχίζουμε για την κρέμα μπεσαμέλ. Παίρνουμε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και διαλύουμε το αλεύρι. Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.
Στη συνέχεια, κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι. Η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Εν συνεχεία, στο ταψί πάνω από τις πατάτες απλώνουμε το κοτόπουλο και από πάνω του την κρέμα, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Έπειτα, καλύπτουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί και τέλος, ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι το φαγητό μας να ροδίσει.
Το κοτόπουλο ογκρατέν μας είναι έτοιμο!
Δες την συνταγή και στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι.
Από τις πιο νόστιμες συνταγές για κοτόπουλο ογκρατέν που έχεις δοκιμάσει. Πολύ χορταστικό και γευστικό πιάτο που θα τιμήσει όλη η οικογένεια!