Περιγραφή
Με χωριάτικο κοτόπουλο και σπιτικό τουτουμάκι φτιάχνουμε αυτό το πεντανόστιμο φαγάκι. Τουτουμάκια λένε στην Πελοπόννησο τις χυλοπίτες.
- Ένα κοτόπουλο βιολογικό τεμαχισμένο σε μερίδες.
- 1 κουτί κονκασέ.
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας.
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- 2 κόκκους μπαχάρι.
- 3/4 κούπας λάδι.
- 1 κομμάτι ξύλο κανέλας (προαιρετικά)
- Αλάτι.
- Πιπέρι.
- 1 &1/2 κούπας τουτουμάκια.
- Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας το κοτόπουλο.
- Σοτάρουμε στο λάδι το κοτόπουλο με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ και το κονκασέ, και σοτάρουμε για λίγο ακόμα αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε καυτό νερό να σκεπαστεί το φαγητό, αλάτι , πιπέρι, ξύλο κανέλας και μπαχάρι. Βράζουμε το κοτόπουλο, και αφού είναι έτοιμο και έχει μείνει με ελάχιστη σάλτσα, το βγάζουμε σε μια πιατέλα.
- Μεταφέρουμε τη σάλτσα του φαγητού στη γάστρα και συμπληρώνουμε με 4 κούπες καυτό νερό. Τοποθετούμε την γάστρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο . Όταν αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε το τουτουμάκι και ανακατεύουμε μια-δυο φορές.
- Προς το τέλος προσθέτουμε προσεχτικά το κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσουν μαζί 5 λεπτά . Αν θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό μας, μόλις είναι έτοιμο το καίμε με μια -δυο κουταλιές φρέσκο βούτυρο.
Το ζυμαρικό για να είναι σπυρωτό ,το βράζουμε αλ ντεντε και το αφήνουμε με αρκετή σάλτσα όταν το βγάλουμε από το φούρνο. Δεν βάζουμε από την αρχή πολύ νερό στο φαγητό. Προτιμότερο είναι να προσθέσουμε αν χρειαστεί.
Περισσότερες Νόστιμες Συνταγές στο www.mageirikesdiadromes.gr