Συνταγές
Πολύ ωραίο και νόστιμο φαγάκι – φτερούγες κοτόπουλο στον φούρνο με ρύζι και αρακά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Geri Dako– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για το ρύζι σε μια κατσαρόλα έβαλα βούτυρο να λιώσει πρόσθεσα 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα λαις και το σωταρω σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά έβαλα αρακά ένα φύλο δάφνης 2 ζωμους κότας ψυγείου 2 φλιτζάνια νερό και σιγοβραζω.
Για τις φτερούγες τις πλένουμε καλά της αφήνουμε να στραγγιξουν τα νερά της Απλώνω σε ένα ταψί βάζω αλάτι και πιπέρι λίγο πάπρικα
Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε φριτεζα αέρος η στον φούρνο εγω τής έβαλα στον φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς στον αέρα να πάρουν χρώμα να ψηθούν
στην συνέχεια σε μια μέτρια κατσαρόλα φτιαξουμε την Σάλτσα λιώνω βούτυρο προσθέτω ψιλοκομμένο σκόρδο αφήνω να ερθει να παρει χρώμα σαν καραμέλα κατεβάζω απο την φωτιά
προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό απλώνουμε επάνω από της φτερούγες
Ρίχνουμε απο πάνω μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε για λίγο ακόμη σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ξεροψηθουν απο έξω και μέσα ειναι μαλακά και ζουμερά
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κοτόπουλο με σκόρδο και τυρί παρμεζάνα
ΥΛΙΚΑ
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι τρίμματα ψωμιού
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
4 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου (χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να θερμανθεί, 1 έως 2 λεπτά.
Στην συνέχεια, βάζουμε το σκόρδο και το λάδι σε ένα ρηχό μπολ, ενώ σε ένα ξεχωριστό μπολ, βάζουμε τα ψίχουλα ψωμιού και το τυρί παρμεζάνας.
Έπειτα, βυθίζουμε πρώτα το κοτόπουλο στο μείγμα ελαιόλαδου-σκόρδου και αμέσως μετά το βουτάμε στο δεύτερο μείγμα ψωμιού και τυριού.
Τέλος, βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα ρηχό ταψί!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει, για 30 έως 35 λεπτά.