Συνταγές
Κοτόπουλο με μπέικον, τυρί και σάλτσα μουστάρδας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
Μαρινάδα
1/2 φλιτζάνι μουστάρδα
1/2 φλιτζάνι μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό έλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα
1 κουταλιά της σούπας φυτικό έλαιο
1 κουταλάκι αλάτι
8 φέτες μπέικον μαγειρεμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κουταλάκι του γλυκού ανάμικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο
2 φλιτζάνια τυριά
Εκτέλεση
Μαρινάδα
Σε ένα μεσαίο μπολ, ενώστε μουστάρδα, μέλι, λάδι και χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή ένα μικρό χτυπητήρι, ανακατεύετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα συστατικά.
ΜΠΕΪΚΟΝ
Τοποθετήστε 8 κομμάτια μπέικον σε ένα ταψάκι στρωμένο με φύλλο ψησίματος και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά στους 230 βαθμούς . Όταν το μπέικον γίνει (ελαφρώς τραγανό αλλά όχι καμένο, θα το ψήσετε ξανά αργότερα) αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει . (Αυτό μπορεί να γίνει αρκετά πιο νωρίς)
Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα μικρό ταψί. Ρίξτε τα 2/3 της μαρινάδας πάνω από το κοτόπουλο. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Αφήστε στο ψυγείο την υπόλοιπη μαρινάδα για αργότερα.
Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε το κοτόπουλο, προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς .
Ρίξτε στο κοτόπουλο αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετήστε ένα τηγάνι στη κουζίνα σε υψηλή θερμοκρασία και ρίξτε λάδι. Σοτάρετε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
Απλώστε σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου λίγη επιπλέον μαρινάδα με μουστάρδα, φροντίζοντας να μείνει λίγη από την αχρησιμοποίητη μαινάδα για το σερβίρισμα.
Τοποθετήστε δύο κομμάτια μαγειρεμένου μπέικον σε κάθε στήθος κοτόπουλου.
Απλώστε 1/2 φλιτζάνι τυρί σε κάθε στήθος.
Ψήνουμε στο φούρνο για 5-7 λεπτά ή μέχρι να λειώσει το τυρί και οι χυμοί κοτόπουλου να διαυγάζονται.
Βάλτε την υπόλοιπη μαρινάδα με μουστάρδα σε ένα μικρό μπολ για να σερβίρετε