Συνταγές
Κηροπήγια λοιπόν φτιαγμένα με κοτοσαλάτα και pretzel
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε δύο μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα , βράζουμε και δύο αυγά.
Σε ένα μπολ τρίβουμε τις τριμμένες πατάτες, τα αυγά και ενα μέτριο καρότο.
Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο κασέρι, λίγο καλαμπόκι, ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο ψητό κοτόπουλο, έξι κ.σ. μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε ένα τσερκι τοποθετούμε στον πάτο μια φέτα σαλάμι αέρος το αλοιφουμε με μαγιονέζα και βάζουμε γύρω γύρω όρθια κομμένα στο μέγεθος που θέλουμε pretzel ή κριτσινια.
Τοποθετούμε την κοτοσαλατα μέσα και καλύπτουμε με μαγιονέζα.
Για φλόγα κόβουμε κόκκινη πιπεριά.
Οι μπάλες στο στεφανακι έγιναν με τριμμένη φέτα στην οποία προσθέσαμε και τυρί κρέμα.
Τις καλύπτουμε άλλες με πάπρικα και άλλες με σουσάμι.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για σπιτική πίτσα με κυπριακή πίτα με φέτα, κοτόπουλο, ντομάτα και ρόκα
ΥΛΙΚΑ
1 κυπριακή πίτα
60 γρ. κοτόπουλο ψητό στήθος
60 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Λίγα φύλλα ρόκας
50 γρ. ανθότυρο
Ντομάτα
Εκτέλεση
Κόβουμε στη μέση την κυπριακή πίτα και γεμίζουμε τα δύο κομμάτια με τη φέτα. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το απλώνουμε από πάνω. Σε προθερμασμένο φούρνο το ψήνουμε σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί για πέντε λεπτά στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω λίγες ροδέλες ντομάτας και τη ρόκα. Το αφήνουμε για άλλο ένα λεπτό και σερβίρουμε.