Συνταγές
Τυρόπιτα της τεμπέλας – όχι πια άνοιγμα φύλλου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Evangelia Tsiapou Panou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ γιαούρτι στραγγιστό .
500 γρ φέτα.
1 φλιτζάνι λάδι.
1 φλιτζάνι Φραρίνα,εγώ δεν είχα και έβαλα για όλες της χρήσης, αλλά και,1 σακουλάκι Baing powder.
5 αυγά.
Πιπέρι και λίγο αλάτι. σουσάμι για το τέλος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζουμε σε ταψί 30,που έχουμε λαδόσει και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170′,για 60′.Καλή επιτυχία.
Η Συνταγή είναι από Evangelia Tsiapou Panou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κορυφαία πρασοτυρόπιτα που δεν θα μείνει ούτε άκρη!.
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Mina – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
Δύο αγοραστά φύλλα σφολιάτας (δεν παίρνουμε κατα προτίμηση κατεψυγμένα).
200gr. φέτα
200 ανθότυρο
250 τριμμένη γραβιέρα
3 πράσα
άνιθο ψιλοκομμένο
3 αυγά
110 gr γάλα
50 ml ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα σωτάρουμε με το λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα αυγά ,τα πράσα ,το γάλα και τον άνηθο.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το πιπέρι και λίγο αλάτι.
Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε το ένα φίλο της σφολιάτας.
Το απλώνουμε λίγο ακόμα με τα χέρια μας.
Τοποθετούμε όλη την γέμιση. Στρώνουμε το άλλο φύλλο επάνω της και πιέζουμε τις άκρες να κλείσει η πίτα.
Αλείφουμε με ασπράδι ή γάλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και την χαράζουμε με μαχαίρι.
Ψήνουμε για 45 λεπτά (ή ανάλογα τον φούρνο σας) στους 180° αέρα.
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Mina – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”