Συνταγές
Πολύ καλοφτιαγμένη και αρωματική μαρμελάδα πορτοκάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Vasia Zaglara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
1 1/2 κιλό πορτοκάλια
1 μεγάλο μήλο κόκκινο
2 κιλά ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και πολτοποιουμε την σάρκα στο μπλέντερ.
Κρατάμε τις φλούδες χωρίς το άσπρο μέρος (καθαρίζουμε πολύ καλά) και βάζουμε κι αυτές στο μπλέντερ.
Καθαρίζουμε και το μήλο και το πολτοποιουμε και αυτό.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα πορτοκάλια,τις φλούδες,το μήλο τη ζάχαρη,το νερό και το χυμό λεμόνι.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Η Συνταγή είναι από Vasia Zaglara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
ΚΟΡΜΌΣ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ ΜΕ ΜΕΡΈΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ ΦΡΆΟΥΛΑ
Η Συνταγή είναι από κ. Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
4 μεγάλα αυγά 1 φλυτζανι τσαγιού ζάχαρη 1 φλυτζανι τσαγιού αλεύρι ανακατεμένο με ένα μπέικιν 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ νερό.Χτυπαμε αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το νερό
Στο μεγάλο ταψί φούρνου αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά
Θα το δείτε δε θέλει πολύ …. έπρεπε να βάλω βρεγμένη πετσέτα για να το τυλίξω…το ξέχασα…οπότε έβαλα Μερέντα και μαρμελάδα φράουλα και το τύλιξα έτσι.
Η Συνταγή είναι από κ. Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.