Συνταγές
Κορμός Σοκολάτα Ριγέ – ένα γλυκό που θα σε κάνει να σταθείς μπροστά από την πόρτα του ψυγείου, και να σκεφτείς πριν να πάρεις οτιδήποτε άλλο από μέσα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tatjana Mico -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (ένα κλασικό ενα σοκολάτας)
1 βιταμ πλάκα
2 κουβερτούρες
1 νουνού γάλα εβαπορέ το μεγάλο
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βουτηρο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τις λιωμενες κουβερτουρες, τη ζάχαρη, το γάλα (που έχουμε λιώσει μέσα το κορν φλάουρ) και το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε μια πάστα σοκολάτας που να αλείφετε (κρατάμε λίγο από το μείγμα για την επικάλυψη).
Θα χρησιμοποιήσουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, καλύπτοντας με μεμβράνη.
Στην συνέχεια περνουμε ένα μπισκότο το βουτάμε στο γαλα και βάζουμε λίγο από το μείγμα, συνεχίζουμε εναλλάξ τα μπισκότα, και κολλάμε το ένα μπισκότο στο άλλο στη σειρά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Απλώνουμε λίγο από το σοκολατένιο μείγμα που κρατήσαμε, ολόγυρα στον κορμό και παγώνουμε στην κατάψυξη.
Κόβουμε διαγώνια η οτι σχήμα θέλουμε να δώσουμε, και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tatjana Mico -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”