Συνταγές
Κορμός σοκολάτας με σοκολάτα μέσα και έξω, γεύση μμμμμμ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Αδραμάνη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
για το παντεσπάνι
5 αυγά, 1 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα αλεύρι,
1/4 κούπας κακάο,
1 μπεκιν,
1 βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά κοσκινιζοντας και στρώνουμε σε βουτυρωμενη λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
Ψήνουμε 20-25 λεπτά στους 170 βαθμούς. Μόλις βγει από το φούρνο αναποδογυρίζουμε σε πετσέτα πασπαλισμενη με άχνη και τυλίγουμε ρολο.
Τη πετσέτα τη βγάζουμε όταν κρυώσει εντελως.
Για τη γέμιση
250 ml , κρέμα γάλακτος φυτική ,
1/4 του κου τιου ζαχαρουχο,
1 βανίλια
250 γρ κουβερτουρα ,
1 φλυτζάνακι του καφέ γάλα και κεράσι γλυκό ποσότητα κατά βούληση.
Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά στο 2 τα 100 γρ κουβερτουρας προσθέτουμε το γάλα ανακατευουμε καλά να γίνει ελαφρώς ρευστή η σοκολάτα και αφού κρυωσει λίγο τη ρίχνουμε στο παντεσπάνι και απλώνουμε.
Χτυπάμε τη σαντιγύ με το ζαχαρουχο, βάζουμε τη βανίλια , κρατάμε δύο κουταλιές και την υπολοιπη απλώνουμε πάνω στη σοκολάτα που έχει κρυώσει.
Ριχνουμε μερικά κερασακια και τυλίγουμε. Από πάνω λιώνουμε τα 150 γρ σοκολατας με μια κουταλια σπορελαιο και αφού κρυώσει λίγο ανακατεύουμε με τις δύο κουταλιές σαντιγύ απλώνουμε πάνω στο ρόλο και με πηρούνι κάνουμε γραμμές κατά μήκος.
Το βάζουμε ψυγείο μετά 2 ώρες κόβουμε και στολίζουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Αδραμάνη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”