Συνταγές
Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας με φίνα υλικά που η γεύση του δεν περιγράφεται
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
400 γρ σοκολατα κουβερτουρα
450 γρ.ταχινι (εγω εβαλα ολικης)
200 γρ.μελι
100 γρ φυστικι αιγινης (την ψυχα)
50 γρ.κρανμπερις
400 γρ.χαλβα κομμενο σε κομματακια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιωνουμε την σοκολατασε μπεν μαρι.Ριχνουμε νεσα το μελι και το ταχινι ανακατευουμε καλα να γινει ενα ωραιο μειγμα.
Προσθετουμε τα φυστικια,τα κρανμπερις και τελευταιο τον χαλβα.Ανακατευουμε καλα.να ενσωματοθουν με την σοκολατα.
Στρωνουμε με μεβρανη μια μακροστενη φορμα του κεικ ριχνουμε το μειγμα με μια μαριζ το στρωνουμε σκεπαζουμε με μεβρανη και το βαζουμε στο ψυγειο για 3 με 4 ωρες.
Βγαζουμε το ξεφορμαρουμε και κοβουμε σε μπαρες.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για κορμό σοκολάτας με γκοφρετίνια
ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια κουβερτούρα
200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
1 ½ πακέτο γκοφρετίνια
1/2 ποτήρι μπράντι
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/3 ποτήρι σκόνη κακάο
2 κουταλιές Βιτάμ για την επικάλυψη
1 λαδόκολλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μισή ώρα πριν φτιάξετε τον κορμό βγάζετε το Βιτάμ Κλασικό από το ψυγείο.
Λιώνετε 125 γρ. κουβερτούρας σε μπεν-μαρί.
Σε ένα μπολ ρίχνετε 1 φλιτζάνι Βιτάμ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το κακάο, τη λιωμένη σοκολάτα, το μπράντι και τα γκοφρετίνια σοκολάτας τριμμένα με τα δάχτυλα. Ανακατεύετε με τα χέρια έως ότου να γίνουν ομοιογενές και σφιχτό μείγμα.
Πλάθετε το μείγμα σε ρολό, το τυλίγετε με μια λαδόκολλα και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Μόλις ο κορμός κρυώσει, βγάζετε τη λαδόκολλα προσεκτικά και το βάζετε σε πιατέλα.
Λιώνετε άλλα 125 γρ. σοκολάτας, προσθέτετε 2 κουταλιές Βιτάμ, ανακατεύετε για να ενωθούν και περιχύνετε τον κορμό.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!