Συνταγές
Ένας πανεύκολος κορμός σε φόρμα ή αλλιώς μωσαικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Metaxia Kokkinou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
YΛΙΚA
1 μισυ πακέτο μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
Μισή κουβερτούρα υγείας
2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ, εγώ έβαλα λικέρ από βυσινο δικό μου
1 βανίλια
1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο ζαχαρούχο
Μισή κούπα αμυγδαλοψιχα ξεφλουδισμενη, ψημενη και κομμένη σε τρία με 4 κομμάτια στο χέρι, η καρυδοψιχα. Πάντως και το αμύγδαλο του πάει πολύ που έβαλα αυτή τη φορά.
Μισό βιταμ
Μισή κούπα γάλα ? εβαπορέ.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Όλα τα παραπάνω υλικά τα βάζουμε σε κατσαρολακι εκτός από τα μπισκότα που τα βάζουμε στο τέλος, σε μέτρια προς σιγανή φωτιά, να ζεσταθουν αρκετά μέχρι να λιώσουν και να σμιξουν όλα μαζί.
Οπότε προσθέτω και τα μπισκότα κομμένα σε ακανόνιστα κομμάτια, ξανά ανακατεύω καλά και τουμπαρω σε ορθογώνια φόρμα όπου πρώτα έχω στρώσει αντικολητικο χαρτί, αφού το βρεξω πρώτα κάτω από την βρύση για να μαλακώσει.
Με τα πλαϊνά του χαρτιού τυλίγω και την επιφάνεια όσο γίνεται και βάζω κατάψυξη. Ύστερα από 4-5 ώρες βγάζω από την κατάψυξη, ξεφορμαρω σε πιατέλα, αφαιρώ το χαρτί, βάζω τότε μεμβράνη, και ξανά κατάψυξη, έτσι ώστε να είναι πιο εύχρηστο για να κόβεται ανά πάσα στιγμή.
Η Συνταγή είναι της κ. Metaxia Kokkinou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Τι θα έλεγες και για ένα κορμό -Μωσαϊκό- με πορτοκάλι ;
Συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά
1 πακέτο βούτυρο ολόκληρο το πλακέ ,η ένα κυπελάκι
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
6 κουταλιές της σούπας κακάο
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
το χυμό από ένα πορτοκάλι [αν θέλετε προαιρετικό]
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, αποσύρουμε από την φωτιά και σπάμε μέσα τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομματάκια ,προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ,βανίλια, ζάχαρη, κακάο, ξύσμα πορτοκαλιού, κι αν θέλουμε και μας αρέσει η έντονη γεύση πορτοκαλιού προσθέτουμε και χυμό από ένα πορτοκάλι .
Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και έχουμε μία λαδόκολλα την βουτυρώνουμε στην επιφάνεια της βάζουμε το μείγμα το φτιάχνουμε σε σχήμα ρολό το τυλίγουμε και το βάζουμε στο ψυγείο στην κατάψυξη να παγώσει .