Συνταγές
Κορμός εύκολο και αγαπημένο γλυκάκι – πολύ ωραία φτιαγμένος και λαχταριστός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Μαδικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά.
2 πακέτα πτι μπερ.
1βιταμ.
1 ζαχαρούχο.
1 κουβερτούρα .
3 κουταλιές κακάο.
2 κουταλιές κονιάκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώωνουμε το βιταμ σε ένα κατσαρολακι , ριχνουμε το κακάο την κουβερτούρα και ανακάτευουμε πολύ καλά να λιώσουν στη συνέχεια πρόσθετουμε το ζαχαρουχο με τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια
τέλος ριχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικο χαρτί το τύλιγουμε σε σχήμα κορμού και το βαζουμε κατάψυξη τρεις ώρες να σφίξει.
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Μαδικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κορμός σοκολάτας με 3 υλικά μόνο
ΥΛΙΚΑ
300 γρ φυστικοβούτυρο
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
300 γρ κορνφλέικς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τεμαχιζουμε τη σοκολάτα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Ανακατεύουμε τη σοκολάτα με το φυστικοβούτυρο.
Προσθέτουμε και τα κορνφλέικς και ανακατεύουμε καλά. Στην αρχή φαίνονται πολλά τα κορνφλέικς για την ποσότητα που έχουμε αλλά απλά θέλει καλό ανακάτεμα
Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα πάνω στον πάγκο.
Απλώνουμε το μείγμα εκεί πάνω και σχηματίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας ένα ρολό.
Σφίγγουμε, καλύπτουμε γύρω γύρω και με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
coolartisan
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κορμό με γλάσο σοκολάτας, ιδανικός για όλες τις εποχές
Υλικά
2 πτι μπερ
3 αυγά
1 φλιτζάνι άχνη
500 γαρμ βούτυρο
½φλιτζάνι του καφέ κονιάκ ή λικέρ
2 φλιτζάνια κακάο
2 βανίλιες
200 γραμ σοκολάτα υγείας ή κουβερτουρα
25 γραμ βούτυρο
3-4 κουτάλια γάλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά με το mixer τα αυγά την άχνη και το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ ή το λικέρ και το κακάο. Τέλος προσθέτουμε την βανίλια και το χτυπάμε μέχρι που να ομογενοποιηθεί πλήρως. Στο μείγμα μας προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή τα χέρια μας. Καλύπτουμε μία φόρμα με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα από τον κορμό. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή για 2 ώρες στην κατάψυξη.
Για το γλάσο βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο να λιώσουν και προσθέτουμε το γάλα.
Ξεφορμάρουμε τον κορμό και τον περιχύνουμε με το γλάσο.