Συνταγές
Κομπόστα μήλου με κανέλα – Ελαφρύ και γρήγορο επιδόρπιο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι του κ. Neofytos Nikolaidis – ” Elpida’s Little Corner Group”.
Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό μήλα
χυμό από μισό λεμόνι
1 κούπα ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
2 κούπες νερό
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα πλένετε. Στη συνέχεια κόβετε τα μήλα στα δύο2 και έπειτα στα τέσσερα και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού.
Έπειτα σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτετε τη ζάχαρη, τα μήλα και την κανέλα. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για ένα τέταρτο περίπου.
Εάν μετά από το βράσιμο το σιρόπι φαίνεται ακόμα αραιό, αφαιρείτε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνετε το σιρόπι να βράσει για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει.
Στη συνέχεια περιχύνετε με το σιρόπι τα μήλα και μόλις κρυώσει λίγο την αποθηκεύετε σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και είναι έτοιμη να καταναλωθεί.
Η Συνταγή είναι του κ. Neofytos Nikolaidis – ” Elpida’s Little Corner Group”.