Συνταγές
ένα φαγάκι μούρλια – δεν είναι μουσακάς ούτε μπριάμ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά και εκτέλεση του φαγητού
Στην αρχή ψησουμε 4 μέτριες μελιτζάνες σε φέτες με αλάτι και λίγο ελεολαδο στο φούρνο για 25″στους 200 *, στην συνέχεια βρασουμε 3 πατάτες σε ροδέλες και 2 καρότα. Το τρίτο βήμα τσιγάρισουμε 1 μεγάλο ξέρω κρεμμύδι, 3 πιπεριες δύχρωμεσ μέχρι να γυαλίζουν βάζω 250 γρ κύμα ανάμικτο
το άφησουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά το έσβησα με 1/2 ποτιρι κρασί το άφησα λίγα λεπτά μετά βαλουμε 1 ντομάτα μεγάλη κομενο σε κύβος τα μπαχαρικά 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουτάλι μαϊντανό ,1 κουτάλι ριγανι και 1 φιλτζανι νερό
το άφησουμε να βράσει μέχρι να μείνει στο λάδι του. Στο τέλος σε μια φόρμα μακρόστενο βαλουμε με σειρά και στα πλάι και στο πάτο της μελιτζάνεσ
μετά πατάτες και καρότα βάζουμε 3 κσ τρίμηνο γραβιέρα μετά το κύμα ξανά πατάτες λίγο γραβιέρα στο τέλος μελιτζάνα το έψησα στον αέρα στους 220 * για 15″..
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε Κολοκύθα σουφλέ
Υλικά
3-4 κομμάτια κολοκύθα
1 κρεμμύδι (γίνεται και με φρέσκα κρεμμύδια)
2 αυγά
5 κουταλιές αλεύρι
4 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλάτι, τσίλι, μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
Εκτέλεση
Τρίβουμε την κολοκύθα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε 2 αυγά , το μπέικιν ,το λάδι , το αλατι , το τσίλι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι.
Το μείγμα δεν πρέπει να ειναι ούτε αραιό ούτε πολύ σφιχτό.
Αλοίφουμε ένα ταψάκι με λάδι και ρίχνουμε το μείγμαΨήνουμε στους 200 βαθμούς.
Μόλις κοκκινίσει το βγάζουμε και ρίχνουμε το τυρί τριμμένο.Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μέσα μέχρι να λυώσει το τυρί.
Σημείωση: Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσθέσουν άνηθο ή μαϊντανό.