Συνταγές
Πολύ ωραία κολοκυθόπιτα σιροπιαστή με καρύδια, ηλιόσπορους και σταφίδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Με κόκκινη κολοκύθα, και φύλλα κρούστας.
Ξεκινάμε με το σιρόπι για να προλάβει να κρυώσει.
200 ml. νερό
250 γρ. ζάχαρη
ξύλο κανέλλας
χυμό ενός λεμονιού.
υλικά γέμισης
1 κιλό τριμμένη κολοκύθα
150 γρ. ζάχαρη
50 γρ. σιμιγδάλι
100 γρ. σταφίδες
100 γρ. ηλιόσπορους
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
κανέλλα
γαρύφαλλο
βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα στο μπολ και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε τα μισά φύλλα από το πάκο της κρούστας, λαδώνοντας ανά δύο.
Ρίχνουμε την γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι λαδώνοντας ανά δύο.
Χαράζουμε, και τα βρέχουμε με νερό.
Ψήνουμε με αντιστάσεις στους 180° βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (30 λεπτά περίπου).
Ρίχνουμε το σιρόπι (κρύο) και το βάζουμε στον σβηστό φούρνο.
Σερβίρετε συνήθως αφού κρυώσει.
Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Η συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα
Υλικά
-1 φύλλο σφολιάτας
-1 κίτρινη κολοκύθα (καθαρισμένη περίπου 600 γρ.)
-2 κρεμμύδια τριμμένα
-2 αβγά
-250 γρ. φέτα τριμμένη
-150 γρ. γραβιέρα
-100 γρ. βούτυρο
-1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-ρίγανη
-αλάτι
-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε και καθαρίζουμε την κολοκύθα. Την τρίβουμε στο τρίφτη. Την περνάμε λίγο στο τηγάνι σε σιγανή φωτιά με το μισό βούτυρο να απορροφηθούν τα υγρά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μαϊντανό, την τριμμένη φέτα και τη ρίγανη.
Χτυπάμε τα αβγά με το αλάτι και το πιπέρι και τα ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά.
Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι ένα πυρέξ και απλώνουμε τη σφολιάτα. Προσθέτουμε το μείγμα και περιχύνετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε για μία ώρα στους 170 βαθμούς.