Συνταγές
Ζαμπανοτυρόπιτα χωρίς φύλλο – εύκολη και γρήγορη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από xristiannascooking_ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
200 γρ τυρί φέτα
200 γρ μοτσαρέλα
5 φέτες γαλοπούλας
200 γρ γιαούρτι
2 αυγα
1 φλ. Αλευρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλ γάλα
Λίγο αλάτι πιπέρι πάπρικα
100 γρ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγα και προσθέτουμε το γιαούρτι . Έπειτα τα μπαχαρικά , το γάλα, τα τυριά Κ την γαλοπούλα . Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα ταψάκι , ρίχνουμε το βούτυρο σε κύβους τα 50 γρ ρίχνουμε το μείγμα Κ από πάνω τα υπόλοιπα 50 γρ.
Ψήνουμε στους 180 για 35 λ.
Η Συνταγή είναι από xristiannascooking_ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για Κολοκυθοτυρόπιτα με ανθότυρο χωρίς φύλλο
ΥΛΙΚΑ
800 γραμμάρια κολοκυθάκια
200 γραμμάρια καρότα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια ανθότυρο
50 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
200 γραμμάρια γιαούρτι
250-300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 γραμμάρια ελαιόλαδο
4 αυγά
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα στο χοντρό τρίφτη και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε λίγη ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση.
Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν και προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ανθότυρο, το αλεύρι, το αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Στίβουμε στις παλάμες μας τα κολοκυθάκια να βγάλουν όσο περισσότερα υγρά γίνεται και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα με τα αυγά.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα λαδωμένο ταψί ή σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει λαδόχαρτο. Από πάνω πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε για 40 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο https://www.kitchenqueen.gr