Συνταγές
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί – Το τέλειο ορεκτικό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Mary and her delicacies”
Υλικά
30 κολοκυθοανθοί
4 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα
1 καρότο τριμμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
1 φλ. ρύζι Καρολίνα
2 φλ. νερό με ένα κύβο λαχανικών διαλυμένο μέσα
2 λεμόνια το χυμό τους και λίγο από το ξύσμα 1 ποτηράκι άσπρο κρασί
1 τριμμένη τομάτα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τους ανθούς καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα καρότο, κολοκυθάκια κρεμμυδάκια, άνηθο και δυόσμο. Τα τσιγαρίζουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι και το ξύσμα από το λεμόνι
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε και την τομάτα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Γεμίζουμε προσεκτικά τους ανθούς να μην σπάσουν και τοποθετούμε σε σειρά σφικτά το ένα με το άλλο να μην ανοίξουν στο βράσιμο, όπως κάνουμε και με τα ντολμαδάκια.
Ρίχνουμε από πάνω το ζωμό, το χυμό λεμονιού και λίγο λάδι ακόμα και σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να έχει βάρος να μην μετακινηθούν. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Mary and her delicacies”