Ορεκτικα
Αυτό που θέλουμε: Μία εύκολη συνταγή για τραγανά κολοκυθάκια με δροσερό ντιπ γιαουρτιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
1 ½ κιλό Κολοκυθάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Για το ντιπ γιαουρτιού :
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
10 γρ. ξύδι από μήλο
30 γρ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Ξύσμα λεμόνι
Από 1 πρεζα φρέσκο δυόσμο, άνηθο, μεντα
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο c στον αέρα.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες, τα αραδιάζω σε αντικολλητικά ταψιά, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ψήνουμε για 30’.
Στον αέρα μπορουμε να ψήσουμε 2-3 ταψιά ταυτόχρονα, έχοντας τέλειο αποτέλεσμα.
Σε μπολ αδειάζω το γιαούρτι, προσθέτω το σκόρδο λιωμένο, στην ειδική πρέσα, το ξύδι, το λάδι, το αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού, και τέλος τα αρωματικά βότανα, ψιλοκομμένα. Ανακατεύω να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε κολοκυθάκια τραγανά σαν γαριδάκια!!! Μόνο με αλεύρι..
Η Συνταγή είναι από κ. Olga Kechagia – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι (ποσότητα ανάλογα τα κολοκυθάκια), Εγώ για ένα κολοκυθάκι έβαλα περίπου μία κουπα.
Μπεικιν 1/2κ.γ.
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανακατεύουμε σε ένα πιάτο. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε νερο με αλάτι.
Βάζουμε το τηγάνι να κάψει με μπόλικο λάδι και αρχίζουμε…
Βουτάμε πρώτα στο νερό μετα στο αλεύρι, ξανα στο νερό και κατευθείαν τηγάνι ώσπου να πάρει χρώμα.
Τα βγάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι..
Δοκιμάστε να βάλετε αλεύρι καλαμποκίσιο την άλλη φορά…δεν θα το αλλάζετε…ακόμη πιο τραγανά
Η Συνταγή είναι από κ. Olga Kechagia – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.