Συνταγές
Κλασσικό και Αγαπημένο Ρεβανί!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Ευα Χαριτου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Δύο φλυτζάνες του τσαγιού σιμιγδαλι ψιλό.
1μιση φλυτζάνα του τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλυτζάνα ζάχαρη
1 κεσεδάκι Βιτάμ
5 αβγά
2 καψουλάκια βανύλιες
1 πακετάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
Υλικά για το σιρόπι:
3 φλυτζάνες του τσαγιού νερό
3 φλυτζάνες του τσαγιού ζάχαρη
1 ολόκληρο πορτοκάλι κομμένο στη μέση.
Από την ώρα που αρχίζει να κοχλάζει, το βράζω 3 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω 2-3 σταγόνες λεμόνι. Και σοροπιάζω το ραβανί (σιρόπι και γλυκό), ώστε να είναι χλιαρά και τα δύο και σιγά σιγά ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στο ραβανί.
Εκτέλεση για το ραβανί:
Χτυπάω το Βιτάμ με τη ζάχαρη καλά με το μιξεράκι. Προσθέτω τους κρόκους και ξαναχτυπάω.
Εν τω μεταξύ έχω ενώσει όλα τα στερεά υλικά μαζί και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα μπωλ.
Χτυπάω τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα με το μιξεράκι και εναλλάξ ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου τη μαρέγκα και τα στερεά υλικά, έως ότου τελειώσουν τα υλικά.
Χτυπάμε με το μιξεράκι να ενωθούν τα υλικά καλά, έχω αλευρο-βουτυρώσει ένα ταψί νούμερο 30 και αδειάζω το μείγμα.
Το απλώνω με τη μαρίζ ομοιόμορφα και ψήνω στις αντιστάσεις για 3 τέταρτα πάνω – κάτω στους 200 βαθμούς.
Καλή Επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Ευα Χαριτου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.