Συνταγές
Τέλειος Γιαννιώτικος μπακλαβάς – καταίφι! Εμφανίσιμος και λαχταριστός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από ” Katerina Kostanasiou-Tatsi- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Φυλλο Κρουστας:1 πακέτο
Κανταΐφι :500 γρ
Καρυδια:500 γρ ψιλοκομμένα
Κανελά :2 κ.γ.
Γαρίφαλο:1 κ.γ
Βουτυρο :500 γρ αγελαδινό η βιταμ
1 :παντεσπάνι
Για το σιρόπι
Νερό :5ποτήρια
Ζαχαρη:5 ποτήρια
Μελι 5κ.σουπας
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ανοίγουμε το κανταΐφι πάρα πολύ καλά σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να μουσκευτεί. Λαδώνουμε το ταψί και αρχίζουμε την διαδικασία για το γλυκό μας.
Βάζουμε τέσσερα φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα ανάμεσά τους καλά. Βάζουμε το κανταΐφι και τα καρύδια. Τα καρύδια στο μεταξύ τα έχουμε ανακατέψει με την κανέλα,το γαρίφαλο και το παντεσπάνι προτού τα τοποθετήσουμε στο κανταΐφι.
Στρώνουμε άλλα τέσσερα φύλλα κρούστας τα οποία και πάλι τα έχουμε λαδώσει μεταξύ τους.
Βάζουμε και πάλι το κανταΐφι και τα καρύδια. Τελειώνουμε και πάλι βάζοντας τέσσερα φύλλα τα οποία τα έχουμε λαδώσει και πάλι.
Τα κόβουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε το γλυκό μας στους 170 βαθμούς για 1 ώρα μέχρι να κοκκινίσει το γλυκό μας καλά.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Βράζουμε το νερό, την ζάχαρη, και το μέλι για 4 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το καυτό μας γλυκό με κρύο σιρόπι.
Νόστιμη συνταγή από ” Katerina Kostanasiou-Tatsi- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δες ακόμη μία εξαιρετική συνταγή για κλασσικό και αγαπημένο μπακλαβά με καρύδια.
Καλή επιτυχία σε όποιον την δοκιμάσει και καλή σας απόλαυση!
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
500γρ. φύλλα κρούστας
500 γρ. βούτυρο Lurpak
300γρ. καρύδια τριμμένα
Υλικά για το σιρόπι:
500γρ. ζάχαρη
400γρ. νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1 κ.γ γλυκόζη
Εκτέλεση
Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ξυλάκι κανέλας και τη γλυκόζη για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη κανέλα. Λιώνουμε το βούτυρο αλλά δεν το καίμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί μακρόστενο μεγέθους των διαστάσεων του φύλλου κρούστας και απλώνουμε το ένα φύλλο. Βουτυρώνουμε ξανά χρησιμοποιώντας τα μισά φύλλα.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τα καρύδια. Καλύπτουμε τα καρύδια με τα υπόλοιπα φύλλα και τα βουτυρώνουμε όλα ένα–ένα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε.
Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 150°C για 1 ώρα περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Instasuntages”