Συνταγές
Ίσως το πιο ωραίο, εύγευστο και δροσερό καλοκαιρινό γλυκό είναι το ρεβανί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ευκολο στη παρασκευή του το ρεβανί με αγνα υλικά που εχουμε ολοι στο σπίτι,,, φτιάχνουμε ενα γλυκάκι που μπορουμε να το σερβιρουμε και σαν επιδόρπιο σε ενα τραπεζι με παγωτό βανίλια…
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για ταψί νο 34
Χτυπάμε 3 λεπτά με το μιξερ χειρός σε μια λεκάνη 6 αυγά + 1 κούπα τσ. ζάχαρη + ξύσμα απο 1 πορτοκαλι + 3 βανιλιες.
Στη συνέχεια προσθετουμε:
2 μικρά κεσεδακια παραδοσιακό γιαούρτι
1 κεσεδακι σπορελαιο
1 κεσεδ. σιμιγδαλι χοντρό
1 κεσεδ. φαριν απ
Μισό κεσεδακι σιμιγδαλι ψιλο και μισο καρυδα ασπρη.
1 μπεικιν
Λιγο κονιακ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανακατευω καλά και τα ριχνω στο λαδωμενο ταψάκι
Ψηνουμε στον αερα στους 170 β περιπου να ροδισει πολυ καλά 40 λεπτά.
ΣΙΡΟΠΙ
3 Ποτηρια ζαχαρη
3μιση νερό
Λιγο χυμο λεμονι και 1 φλουδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε 3 λεπτά..
Κρύο το σιροπι, καυτό το γλυκό.
Μολις το βγαλουμε απο τον φουρνο το τρυπαμε σε αρκετές μεριες με μαχαιράκι και σιροπιαζουμε.
Αφηνουμε 2 ωρες να φουσκωσει..
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις κλασικό, ελαφρύ και άκρως καλοκαιρινό γιαουρτογλυκό με ανανά και σαβαγιάρ
Η Συνταγή είναι της κ. Τζωρτζίνα Κκτ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κονσερβα ανανα,
1 πακετο σαβαγιαρ,
1 κρεμα γαλακτος
500ml (τη πρασινη για ζαχαροπλαστικη),
δυο κουταλιες αχνη ζαχαρη,
500γρ.γιαουρτι,
2 φυλλα ζελατινης,
μια βανιλια(αν θελετε απο πανω κανετε κι μια δοση ζελε ανανα)…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μικρο ταψακι απλωνω τα σαβαγιαρ μου που τα χω βουτηξει στο χυμο της κονσερβας.
Χτυπαω τη παγωμενη κρεμα γαλακτος σε σαντιγυ, και προσθετω τη βανιλια και τη ζαχαρη.
Ενσωματωνω το γιαουρτι και ανακατευω απαλα.. Κοβω σε κομματακια τον ανανα και τον προσθετω στο μειγμα.
Έπειτα προσθετω και τη ζελατινη την οποια εχω μουλιασει συμφωνα με οδηγιες συσκευασιας.
Απλωνω τη κρεμα μου στα σαβαγιαρ… Μπορειτε απο πανω να διακοσμησετε με οτι θελετε.
Παει πολυ και η αποξηραμενη καρυδα…
Η Συνταγή είναι της κ. Τζωρτζίνα Κκτ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.