Συνταγές
Ο δικός μας χαλβάς με ταχίνι, φιστίκια και κασιους..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 κιλό ταχίνι
600 γραμμάρια ζάχαρη
100 ml νερό
150 γρ. φιστίκια ανάλατα
50 γρ. κασιους αναλατα
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σε σκόνη
Αν τον Θέλουμε σοκολατένιο προσθέτουμε και 1 κ.σ κακάο και 1 σοκολάτα ολόκληρη λιωμένη. Η κάνουμε και τα δύο είδη και ριχνουμε σε μικρά δισκάκια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε, τη ζάχαρη, με το νερό. Θέλουμε να γίνεις σαν καραμέλα μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ και επάνω το ταχίνι.
Προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης η ότι Θέλουμε και ανακατεύουμε. Κρατάμε από 2 κ.σ φιστίκια και κασιους για πάνω από το χαλβά.
Βάζουμε τον χαλβά σε παραλληλόγραμμη φόρμα καλυμμένη με χαρτί ψησίματος (καλύπτουμε και τα πλαϊνά), η σέ ατομικά μικρά πλαστικά δισκάκια αν θέλουμε να τα δωρισουμε. Προσθέτουμε κασιους και φιστίκια που κρατήσαμε, στην επιφάνεια του χαλβά.
Αφήνουμε να κρυώσει για αρκετή ώρα και θα έχουμε έναν υπέροχο σπιτικό χαλβά, χωρίς συντηρητικά…
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κλασικό χαλβά του μπακάλη.
Η Συνταγή είναι από κ. Lena Kallitexnida – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
300γρ.ζαχαρη
100γρ.νερο
3κσ.γλυκοζη
1/4κγ.ξυνο
1βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε μέχρι το σιρόπι να φτάσει 110 βαθμούς
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το χτυπάμε με μίξερ να ασπρίσει
Ρίχνουμε σιγά σιγά 600γρ. ταχίνι ανακατεύοντας συνέχεια να σφίξει
Το βάζουμε σε ταπερακι η Τσερκι αφήνουμε να κρυώσει καλά 3-4ωρες και ξεφορμαρουμε
Μπορείτε όταν ανακατέυσουμε να βάλετε ξηρούς καρπούς σοκολάτα γλυκό κουταλιού
Η Συνταγή είναι από κ. Lena Kallitexnida – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.