Συνταγές
Εγγύηση 100% ! Θα είναι το πιο λαχταριστό κομμάτι καρυδόπιτας που έχετε δοκιμάσει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
8 αβγά,1 βιταμ,1 ποτήρι φρυγανιά,1 ποτήρι αλεύρι,1 κουπα ζάχαρη,1 μπεικιν ,1 βανίλια,1 κ.σ.κανελα,2 κουπες καρύδια χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα ,και τα αφήνουμε στην άκρη, χτυπάμε βιταμ με ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν
ρίχνουμε τους κρόκους,και τα υπόλοιπα υλικά, και στο τέλος την μαρέγκα,την ανακατεύουμε απαλά με την σπάτουλα
ψήνουμε στους 180 για 40-45 λεπτά
ΣΙΡΌΠΙ
2 κουπες ζάχαρη,2 1/2 κουπες νερό,κανέλα, γαρύφαλλα, ξύσμα λεμονιού.10 λεπτά βράσιμο
ζεστό σιρόπι κρύο γλυκό, και πασπαλιζουμε καρύδια
Η Συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κλασική και αγαπημένη Καρυδόπιτα της γιαγιάκας.
Η Συνταγή είναι της κ. Tonia Petroulaki-Kataxiotou –”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
5 αυγά
1 1/2 φλυτζ φρυγανιά
1 1/2 φλυτζ αλεύρι
1 μπεκιν
1 κουτ γλ γαρύφαλλο
2 κουτ γλ κανελα
2 κούπες καρύδια χοντροκομμένα
Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Λιγο λεμονι
1 στικ κανελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια το γάλα.
Βγάζουμε από τον κάδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 170οC.
Παράλληλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και μόλις βράσει το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν βγει η καρυδόπιτα, ρίχνουμε το σιρόπι
Η Συνταγή είναι της κ. Tonia Petroulaki-Kataxiotou –”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.