Συνταγή από Ελένη Κ. (eleniscooking) – syntageskardias
ΥΛΙΚΑ
Για τα μπισκότα:
235 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
2 βανίλιες ή ξύσμα από μισό πορτοκάλι
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση:
μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή πραλίνα φουντουκιού
Για την επικάλυψη:
125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος
τριμμένη καρύδα ή τρούφα σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την άχνη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα, για 10-15 λεπτά ώσπου να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού και στην συνέχεια ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο.
Τελευταίο προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
Στο μεγάλο ταψί του φούρνου μας στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βάζουμε το μείγμα της ζύμης σε σακούλα κορνέ με οδοντωτή μύτη και με την βοήθεια του κορνέ κάνουμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί σχήματα όπως μπαστουνάκια, στρογγυλά, μισοφέγγαρα, τετράγωνα κ.λ.π
Φροντίζουμε τα μπισκοτάκια να έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους, επειδή θα φουσκώσουν και θα απλώσουν κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 15-18 λεπτά περίπου ή μέχρι να δούμε ότι έχουν ροδίσει.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Κατόπιν ενώνουμε τα μπισκοτάκια μας ανά δύο με την μαρμελάδα που προτιμάμε ή με πραλίνα. Βουτάμε τις άκρες τους στη λιωμένη κουβερτούρα και αμέσως πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα ή τρούφα.
Τα ακουμπάμε προσεκτικά σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ώστε να στεγνώσει εντελώς η σοκολάτα.
Ελένη Κ. (eleniscooking) – syntageskardias