Συνταγές
Νοστιμότατο και ελαφρύ Πολίτικο κιουνεφέ – σας το προτείνουμε να το γευτείτε με τους αγαπημένους σας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βαλσαμής Ελμαλιώτης- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ:
300 γρ. Κανταΐφι
300 γρ.τυρί μοτσαρέλα φρέσκια
200 γρ . βούτυρο
Φυστίκι Αιγινης ανάλατο, για το γαρνίρισμα
Για το Σιρόπι:
300 γρ. Ζάχαρη
220 ml νερό
Φλούδα από ένα λεμόνι
Λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι(περίπου 1 κ.γ.) ,κατά βούληση βέβαια
Εκτέλεση :
Ταψί 28 εκατοστά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι μας, στρώνουμε την μισή δόση στο ταψί μας, Βουτυρώνουμε καλά με το μισό λιωμένο βούτυρο που πρέπει να το έχουμε λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία, να μη μας κάψει.Το πατάμε καλα με Τα χέρια μας. Προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα αφήνοντας στις άκρες 1 εκατοστό γύρω-γύρω και Τοποθετούμε από πάνω και την υπόλοιπη δόση από το κανταΐφι μας . Το Βουτυρώνουμε καλά με το υπόλοιπο μισό βούτυρο και το Πατάμε να γίνει συμπαγές , να γίνει μια επίπεδη επιφάνεια
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα-Εγώ έψησα αέρα και κάτω – για 40 περίπου λεπτά ,Μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα το κανταΐφι μας
Σιρόπι :
Μόλις πάρει βράση το σιρόπι μας ,βράζουμε για 5 λεπτά σε μετρια θερμοκρασία ,το κατεβάζουμε από την φωτιά και Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως
Σιροπιάζουμε Το γλυκό μας καυτό , με κρύο σιρόπι
Σερβίρεται ζεστό , Γαρνίρουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βαλσαμής Ελμαλιώτης- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”