Συνταγές
Κιουνέφε – Θα το κάνεις και θα το λατρέψεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Κυριακη Αθανασακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
…Δεν είναι η γνήσια συνταγή αλλά είναι ότι πρέπει για όσους αρέσει το αλμυρό γλυκό..
Υλικά – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μέγεθος ενός μικρού ταψιου βάζουμε περίπου 500 γρ καταϊφι
Βάζουμε 2 μπαλες μοτσαρελα αλλά αν δεν φτασει πρόσθετουμε ανθότυρο αλλά καλό είναι να βάλετε μόνο μοτσαρελα και παραπάνω.
Αφού άνοιξουμε καλά το καταϊφι του ρίχνουμε μια καλή ποσότητα βούτυρο και φρόντιζουμε να πάει παντού..
Βάζουμε μετά το τυρι και το στρώνουμε καλά
Από πάνω το υπόλοιπο καταϊφι και ρλιχνουμε από πάνω λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε στους 160 για μια ώρα περίπου..
Μέχρι να ψηθεί κάνουμε το σιρόπι.
1 μιση ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Μια φλούδα λεμόνι
Και το βράζουμε μέχρι να δέσει
Μόλις βγει το γλυκό ζεστό ρίχνουμε το σιρόπι και λίγο μέλι έτσι από πάνω και ρίχνουμε και λίγα καρύδια με ελάχιστη κανέλα έτσι για άρωμα.. κανονικά θέλει φυστικια
Το άφηνουμε να κρυώσει
Η Συνταγή είναι από κ. Κυριακη Αθανασακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”