Θα χρειαστείτε
- 3-5 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουρ)
- 2 αυγά, χτυπημένα
- 1/3 φλιτζάνι λάδι canola ή οποιοδήποτε φυτικό λάδι
Ξεπλύνετε το κοτόπουλο και αφαιρέστε το λίπος και τα κόκκαλα. Στη συνέχεια κόψτε το σε μικρούς κύβους και πασπαλίστε τους με αλάτι και πιπέρι. Βουτήξτε ολόκληρα τα κομμάτια του κοτόπουλου στο κορνφλάουρ και στη συνέχεια στα αυγά. Ρίξτε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και βάλτε το στη φωτιά. Ψήστε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Όταν θα έχει πάρει χρώμα, κατεβάστε το από τη φωτιά και βάλτε το σε ένα ταψί
Σάλτσα
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
- 1/2 κούπα άσπρο αποσταγμένο ξίδι
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- σκόρδο
(εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη γλυκόξινη γεύση χρησιμοποιήστε λιγότερη ζάχαρη και ξίδι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ανακατευτούν καλά. Στη συνέχεια, περιχύστε με τη σάλτσα τα κομμάτια του κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Βάλτε το ταψί στο φούρνο στους 180o C και αφήστε να ψηθεί για 15 λεπτά. Γυρίστε το κοτόπουλο και στη συνέχεια αφήστε το να ψηθεί για άλλα 15 λεπτά