Συνταγές
Αφράτα και νόστιμα τυροπιτάκια από το τετράδιο της μαμάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η sυνταγή είναι από Theodosia Halvatzh– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
1 ποτήρι χλιαρό νερό, μισή μαγιά νωπή το καλουπάκι το μικρό, 1 ποτήρι χλιαρό γάλα, 3 αυγά, 1 κουταλάκι αλάτι και 1 ζάχαρη, μισό ποτήρι σπορέλαιο, 1 μπέικιν και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μας μαλακή και να μη κολλάει στο χέρι μας.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.
Αλείφουμε τα ταψιά με βιτάμ.
Μέσα στο τριμμένο τυρί έβαλα 1 αυγό, 3 κουταλιές γάλα, 1 κουταλιά σπορέλαιο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά θα τα δείτε ανάλογα το φούρνο.
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Κιμαδοπιτάκια και τυροπιτάκια για να τα πάρουμε στην θάλασσα. Γίνονται πολύ αφράτα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Marina Markou -Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”
ΥΛΙΚΑ
350 ml. γάλα χλιαρό, ένα κτγ. αλάτι, 50 γρ. ζάχαρη, 50 ml. ηλιέλαιο 50 γρ. βούτυρο, ένα αυγό ολόκληρο και ένα ασπράδι αυγού, (τον κρόκο τον κρατάμε για να αλείψουμε τα πιτάκια με μια κτσ. νερό), 700 γρ. αλεύρι, 10 γρ. ξερή μαγιά
Βάζουμε πρώτα τα υγρά υλικά και την μαγιά, τα ανακατεύουμε όλα με ένα σύρμα μετά ρίχνουμε όλο το αλεύρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Το ζυμώνουμε, το σκεπάζουμε να διπλασιαστεί .
Με αυτή την ζύμη μπορείτε να κάνετε και αλμυρά και γλυκά πιτάκια.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Marina Markou -Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”