Συνταγές
Σήμερα ήταν η μέρα της πίτας! Κοτόπιτα , σπανακόπιτα και μακαρονόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελευθερία Κατσάνου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
κοτόπουλο χωριάτικο το έβρασα από χθες βράδυ κ σήμερα το ετοίμασα μαζί με ρύζι με το μάτι , γιατί ήταν πολύ το στήθος.., 1 μεγ. κρεμμύδι, 1φλ.πιπερια, αλάτι πιπέρι ..πήραν μια βράσει με το ζουμακι από το κοτόπουλο
στο τέλος μπόλικο λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
τη κοτόπιτα την κανουμε σε ρολακια με λίγο σουσάμι κ αυγό από πανω..επειδη είχα πολύ γέμιση φτιαξουμε 6 ρολα κ το υπόλοιπο σε τάπερ κ στη κατάψυξη για άλλη φορά .
στο φούρνο στον αέρα όλες οι πίτες..αναλόγως την κουζίνα σας..
Σπανακόπιτα :
σπανάκι , 3πρασα , κρεμμυδακια 2 -3, άνηθο , 2-3 αυγά, μαϊντανό λίγο τραχανά για τα υγρά κ την φέτα όσο θέλει ο καθένας..αλάτι, πιπέρι κ λαδάκι.
Μακαρονόπιτα :
500γρ. Μακαρόνια κοφτό έβαλα , 5 – 6 αυγά , γάλα , φέτα όσο θέλει ο καθένας,αλάτι , πιπέρι ,λαδακι
Η Συνταγή είναι από Ελευθερία Κατσάνου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για κιμάδοπιτα με σφολιάτα σπέσιαλ – Λαχταριστή και ζηλευτή
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Η Συνταγή είναι από κ. Nikos Athanasiou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Δυο φύλλα σφολιάτας
500 γρ Κίμα ανάμεικτο
Αλάτι πιπέρι κουρκουμα
Δυο ξερά κρεμμύδια στο μουλτι
Μια ντομάτα αρκετά μεγάλη επίσης στο μουλτι
Δυο αυγά ( το ένα για την γέμιση και το άλλο για επάλειψη )
Ελαιολαδο
Φέτα τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε στο ελαιολαδο τα κρεμμύδια
Και στη συνέχεια τον Κίμα μέχρι να αλλάξει χρωμα
Ρίχνουμε την ντομάτα αλάτι πιπέρι και τον κουρκουμα
Και βράζουμε για 20 λεπτά
Βγάζουμε από το μάτι και όταν κρυώσει ρίχνουμε το ένα αυγό
Απλώνουμε την μια σφολιάτα το μείγμα από πάνω ρίχνω και φέτα τριμενη και κλείνω με την δεύτερη σφολιάτα
Επάλειψη με το δεύτερο αυγό
Βαζουμε μόνο τον κρόκο
Και ψήσιμο στους 180 αντιστάσεις για 55 λεπτά
Η Συνταγή είναι από κ. Nikos Athanasiou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.